Duurzaam alternatief plastic vershoudfolie

Duurzaam alternatief plastic vershoudfolie

Duurzaam alternatief plastic vershoudfolie

Wat is een duurzaam alternatief voor Plastic vershoudfolie en aluminiumfolies? Dit is een populaire vraag, en je kan er veel informatie over vinden online. In dit artikel zullen wij hier kort maar krachtig antwoorden op geven. In totaal zijn er 5 alternatieven, maar als het om duurzaam gaat blijft er maar 1 over en dat is de bijenwas doek.

Duurzaam alternatief voor Plastic vershoudfolie 1: herbruikbare luchtzakjes
Herbruikbare luchtzakjes zijn net zoals broodzakjes, alleen dan wat kwalitatiever en je kan ze ‘hergebruiken’. Het enige probleem is dat herbruikbare luchtzakjes bewerkt moeten worden met sluitingen zoals klittenband of strips die dan weer niet zo milieuvriendelijk zijn.
Daarom adviseer ik herbruikbare luchtzakjes niet als alternatief aan.

Duurzaam alternatief Plastic vershoudfolie: 2 & 3 siliconen bakjes en siliconen zakjes.

Siliconen bakjes en siliconen zakjes zijn erg populair omdat je ze vrij voordelig kan vinden in de winkels zoals de Blokker en Xenos. Het enige probleem met silicone bakjes/zakjes is dat het ook weer van siliconen gemaakt wordt. Wanneer je het product dus niet meer wilt gebruiken of wegwerpt, zal het of terecht komen in de oceaan of verbrand worden. Een heel klein percentage van producten die gerecycled kunnen worden wordt ook daadwerkelijk gerecycled. Volgens greenmatters.com wordt maar 35% van alle producten die gerecycled kunnen worden in de wereld gerecycled. Dus ook al koop je een duurzaam siliconen bakje/zakje, dan nog is de kans klein dat het niet het milieu zal vervuilen.

Duurzaam alternatief voor Plastic vershoudfolie 4: natte kranten.

Natte kranten schijnt erg goed te werken om jouw voedsel goed vers te houden. Ik snap dat het idee niet smakelijk en misschien zelfs een beetje raar klinkt, maar het is wel duurzaam. Omdat in tegenstelling tot plastic, papier wel een groot recycle percentage heeft.
Maar Het beste duurzame alternatief voor plastic vershoudfolie, zijn natuurlijk bijenwas doeken.

Duurzaam alternatief voor Plastic vershoudfolie 5: bijenwas doeken

Een bijenwas doek is het enige product dat daadwerkelijk duurzaam is. Het is herbruikbaar en het is ook een mooi product dat goed en makkelijk Recyclebaar is, waardoor dit het beste duurzame alternatief is.

Dit zijn de 5 duurzame alternatieven voor Plastic en aluminiumfolies. Begin vandaag nog met duurzaam leven en bestel jouw bijenwas doeken van Dooek online door heel Nederland bij verschillende leveranciers.